World Cleanup Day

Op 15 september 2018 vindt de World Cleanup Day plaats. Het wordt de grootste wereldwijde zwerfvuil opruimactie, met meer 150 deelnemende landen die honderden miljoenen vrijwilligers gaan mobiliseren.
De Let’s Do It! World-beweging werd in 2008 in Estland opgestart. In dat jaar kwamen 50.000 mensen uit het hele land bijeen om in 5 uur al het afval uit de natuur te verwijderen. Sindsdien heeft Let’s Do It! dit model uitgebouwd naar verschillende landen om de wereld steeds een stukje schoner te maken. Elk jaar komt er namelijk geschat 8 triljoen kilo plastic in zee terecht. Van al dat afval, komt 80% van het land.
World Cleanup Day 2018 moet een wake-up call worden voor de hele wereld. Op 15 september laat Let’s Do It! World een wereldwijde ‘schoonmaakgolf’ over de wereld trekken; achter de zon aan, door 24 tijdzones. De World Cleanup Day start om 10 uur ’s ochtends in Nieuw-Zeeland en eindigt 36 uur later in Hawaï.
Ook JCI Amstelland doet mee! Help jij mee met het opruimen van Nederland en de wereld op 15 september 2018. Laat het ons dan weten en doe mee aan de gecoördineerde actie! Kijk voor meer info ook op deze pagina.