World Cleanup Day 2020

Op zaterdag 19 september 2020 is het World Cleanup Day: een krachtige ‘groene golf’ van opruimacties verspreid over 180 landen. JCI Amsterdam en JCI Amsterdam-Amstelland organiseren op vier locaties verspreid in en om de stad opruimacties: de Nieuwezijds Voorburgwal, het Vondelpark, het Sarphatipark in Amsterdam en het Keizer Karelpark in Amstelveen. In aanloop naar dit event worden er World Cleanup Day Webinars georganiseerd.

Webinars over afval wereldwijd

In aanloop naar WCD geven we je graag een inkijkje in de wereld en het werk van fotojournalist Kadir van Lohuizen, Zwerfinator Dick de Groot en Anne Dubost, Senior Global Lead Circular Economy bij The Heineken Company. Stuk voor stuk personen en een grote organisatie die al langer en dagelijks bezig zijn met de klimaatcrisis, zwerfafval en duurzaamheid.

Maandag 7 september om 20.00 uur:
Fotojournalist Kadir van Lohuizen
De afgelopen jaren bracht fotojournalist Kadir van Lohuizen de wereldwijde desastreuze gevolgen van de stijgende zeespiegel en klimaatcrisis in beeld. Zijn foto’s en opnames waren onder meer te zien in de vierdelige NTR-documentaire Na ons de zondvloed en de tentoonstelling Rijzend water in Het Scheepvaartmuseum en het project Wasteland. Meld je hier aan voor het webinar:

https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZUodu2prz4rHdEdIaLxhemucJLHM1t5QEZe

Maandag 14 september om 20.00 uur:
Dirk de Groot, de Zwerfinator & Anne Dubost, Senior Global Lead Circular Economy bij The Heineken Company

Dirk Groot, alias de Zwerfinator, ruimt dagelijks zwerfafval. Dat is niet het enige. Hij registreert het ook en maakt het bedrijfsleven en de overheid bewust van de impact van het afval. Wat drijft de Zwerfinator, tevens nummer 1 in de Trouw Duurzame 100? Werkt zijn aanpak en wat kunnen we zelf doen om het tij te keren? The Heineken Company draagt net als JCI bij aan de Sustainable Development Goals van de United Nations. Dit doet Heineken met hun strategie getiteld Brewing a Better World. Tijdens dit webinar vertelt Heineken hoe zij omgaan met waste management en zich inzetten voor een circulaire economie. Meld je hier aan voor het webinar:

https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZEvceusrzsvG9QL3-3qc–vBf70iPpgUXtD

Doe mee op zaterdag 19 september!

Doe ook mee op aan deze op actie zaterdag 19 september!! We starten om 13.00 uur op de locaties in het Sarphatipark, het Vondelpark en de Nieuwezijds Voorburgwal in Amsterdam en om 9.30 uur in het Keizer Karelpark in Amstelveen.

Meld je hier aan voor de actie om mee te kunnen doen en op de locatie ontvang je dan alle benodigdheden;

https://forms.gle/DMcwftxc5bs5titf7

We houden rekening met Covid-19 door afzonderlijk en niet in grote groepen afval op te ruimen. Ook drukken we onze deelnemers op het hart om afstand te bewaren en aanwezigheid te annuleren bij klachten.