Senatorschap voor Marlies Friederich

Marlies Friederich is op het jaarlijkse Kerstdiner gepind tot Senator. Een waardering die door JCI Amstelland zeer aan haar gegund is! Marlies heeft zich in de jaren van haar lidmaatschap meer dan verdienstelijk ingezet voor JCI. Ze is lokaal sterk betrokken bij JCI Amstelland, maar ook landelijk en zelfs internationaal. Vanaf 2005 is zij lid van JCI Amstelland en in de periode dat zij in Chicago woonde, was zij actief bij JCI Chicago. Bij JCI Amstelland is zij bestuurslid geweest en voorzitter van de organisatie van het landelijke congres “UitJeBol”, dat in 2013 is gehouden voor ongeveer 400 Nederlandse JCI-leden. Het organiseren zit in haar bloed en zij is dan nu ook actief als Program Director voor het WereldCongres van JCI dat in 2017 plaats vind in Nederland. Voor ongeveer 5000 JCI-leden en geïnteresseerd vanuit de hele wereld wordt een 5-daags congres in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht neergezet. Het thema WeDO2030 is gelinkt aan vier van de zeventien ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties, nl.Quality Education (nr 4), Decent Work and Economic Growth (nr 8), Reduced Inequalities (nr 10) en Climate Action (nr 17).

De toekenning van het Senatorschap kwam voor Marlies als een complete verassing, want eigenlijk stond de avond van het Kerstdiner in het teken van gezellig samen zijn. Zelfs toen haar man, kinderen en ouders binnen kwamen lopen begreep ze nog niet wat er aan de hand was. “Ik ben er echt helemaal stil van”, wat een ontzettende eer”, wist Marlies achteraf te zeggen. 

Doordat Marlies 40 jaar is geworden, mag zij helaas geen lid meer zijn van JCI. Door het senatorschap heeft zij echter een erelidmaatschap voor het leven en hoopt JCI Amstelland gevraagd en ongevraagd advies van haar te kunnen krijgen en te blijven genieten van haar enthousiasme en energie waar zij zich mee inzet. 

Pinnen Marlies 10 12 2016