Wat we doen?

JCI Amsterdam Amstelland is opgericht op 30 mei 1979 en de vereniging staat in het teken van “ambitieuze en maatschappelijk betrokken mensen”. Onze leden zitten niet stil en houden zich bezig met persoonlijke ontwikkeling, het opzetten van lokale projecten met impact en het ontwikkelen van hun netwerk. Ze zien de tijd die zij in JCI investeren als tegenprestatie voor de energie die ze halen uit het actief zijn binnen JCI. Learning by doing, noemen we dat.

De beroepen van de leden lopen uiteen; van juridisch tot de zorg en van creatief tot retail. Zo brengt iedereen unieke kennis en expertise,  waardoor we van elkaar kunnen blijven leren. De fun factor is ook erg belangrijk. Naast onze wens iets te willen betekenen voor de maatschappij en onszelf te blijven ontwikkelen, willen we ook een gezellige tijd hebben! Daardoor onstaan er ook mooie vriendschappen binnen de kamer.

JCI Amsterdam-Amstelland is gebouwd op de vijf onderstaande pijlers. Vanuit die pijlers organiseren we diverse projecten en events in onze regio.

Business

JCI Amsterdam-Amstelland is een netwerk van ondernemende mensen die zich inzet voor de lokale samenleving, zichzelf blijft ontwikkelen en graag andere mensen leert kennen. We laten ons inspireren door elkaar en door lokale ondernemers. Zo organiseren we bijvoorbeeld bedrijfsbezoeken. JCI faciliteert ook het zakelijke netwerk buiten de regio door zakelijke evenementen op regionaal en landelijk niveau. Je krijgt er in één keer een netwerk van ruim 2200 leden bij. En als je op internationaal niveau ambities hebt, dan komen daar nog eens 170.000 JCI-leden bij. Lid zijn van JCI opent deuren die anders gesloten zouden blijven.

Community

Het is onze ambitie om projecten te initiëren waarmee we echt iets goeds doen voor en in onze regio. Zo organiseerden we samen met JCI Amsterdam op zaterdag 19 september 2020 (World Cleanup Day) op vier locaties verspreid in Amsterdam en Amstelveen opruimacties. In de aanloop van dit event werden er webinars georganiseerd met fotojournalist Kadir van Lohuizen, Zwerfinator Dick de Groot & The Heineken Company.

Ook halen we geld op voor goeie doelen en hebben we bijvoorbeeld een fietstocht langs lokale ondernemers om hen een steuntje in de rug te geven. Deze corona tijden zijn voor niemand makkelijk en ook de leden van JCI Amsterdam-Amstelland beseffen dat als geen ander.

Een ander voorbeeld is dat sinds 2015 het Verbindingsdiner wordt georganiseerd. De gasten van de avond zijn veelal mensen die wat sociaal geïsoleerd geraakt zijn, bijvoorbeeld door hun leeftijd, een kleine portemonnee of taal- en cultuurverschillen. Via wijkcoaches, stichtingen en bejaardentehuizen krijgen de gasten een uitnodiging. Wij doen de inkopen en samen met de gasten wordt er gekookt en gegeten. Samen eten verbindt! Het diner vindt telkens op een andere locatie plaats en het thema wordt ook jaarlijks opnieuw gekozen.

Training en persoonlijk ontwikkeling

Als worldwide leadership development organisation staat persoonlijke ontwikkeling voorop. JCI Amsterdam-Amstelland biedt haar leden volop mogelijkheden om hun vaardigheden verder te ontwikkelen door middel van trainingen op uiteenlopende onderwerpen als persoonlijk leiderschap, LinkedIn en voeding.

Internationaal

JCI biedt volop kansen voor mensen die verder kijken dan de Nederlandse grens. Los van de diverse netwerkmogelijkheden en internationale functies die er te vervullen zijn, kun je als JCI-lid elk jaar deelnemen aan onder meer het JCI Wereld Congress. Jaarlijks worden er tal van Europese en mondiale bijeenkomsten en congressen georganiseerd.

Het JCI Wereld congres word dit jaar in Johannesburg, Zuid-Afrika, gehouden van 16-20 november 2021.Het thema is Ignite Compassion in Humanity. De JCI European Conference zal dit jaar plaatsvinden van 8-11 juni 2021.

Fun

Er worden naast bovengenoemde projecten nog veel meer activiteiten georganiseerd bij JCI Amsterdam-Amstelland, waarbij de fun factor een rote rol speelt. Zo organiseren we elk jaar een running diner, kerstdiner, leuke uitstapjes en borrels. Zo zijn we de afgelopen jaren als leuk uitstapje gaan paardrijden, schapen hoeden en rolstoel rugbyen. Het kan soms niet gek genoeg!