Over JCI Amsterdam Amstelland

“Ambitieuze en maatschappelijk betrokken mensen zitten niet stil”

JCI Amsterdam Amstelland is opgericht op 30 mei 1979 en de vereniging staat in het teken van “ambitieuze en maatschappelijk betrokken mensen”. Onze leden zitten niet stil en houden zich bezig met persoonlijke ontwikkeling, het opzetten van lokale acties met impact en ondernemerschap. 

JCI is een internationale vereniging met meer dan 170.000 leden in meer dan 115 landen en meer dan 5000 steden over de hele wereld. In Nederland zijn we met 2000 leden en honderd verenigingen, die ‘kamers’ worden genoemd, actief. JCI Amsterdam Amstelland staat open voor nieuwe enthousiaste leden, partners en sponsoren. 

De leden van JCI werken aan het ontwikkelen van hun netwerk door het organiseren van verschillende evenementen en zetten zich in voor een positieve verandering van de maatschappij door een bijdrage te leveren aan lokale projecten. Ze zien de tijd die zij in JCI investeren als tegenprestatie voor de energie die ze halen uit het actief zijn binnen JCI. Learning by doing, noemen we dat. 

De vereniging heeft als doel:

Het bevorderen van contact tussen jonge ondernemende mensen tot 40 jaar in de regio Amsterdam en Amstelland, welke wordt begrensd door de gemeenten Amstelveen, Ouder-Amstel en Uithoorn.

Het stimuleren van ontwikkeling van persoonlijke capaciteiten en vaardigheden van deze jonge mensen door trainingen en zelfwerkzaamheid, waarbij het leveren van een positieve bijdrage aan de samenleving een belangrijk element vormt.