JCI Internationaal

Internationaal

De naam Junior Chamber Internationel (JCI) zegt het al. JCI is een internationale vereniging verdeeld over zes continenten en ruim 100 landen. Bekende internationale oud-leden zijn bijvoorbeeld J.F. Kennedy, Kofi Annan, Jacques Chirac, George Bush sr., Richard Nixon, Prins Albert van Monaco, Al Gore en Bill Clinton. De organisatie is niet politiek of religieus gebonden. JCI heeft als non-gouvernementele organisatie de hoogste adviesstatus bij de Verenigde Naties. JCI is door Henri Giessenbier in 1915 opgericht in St. Louis, Missouri, USA.

JCI biedt volop kansen voor mensen die verder kijken dan de Nederlandse grens. Los van de diverse netwerkmogelijkheden en internationale functies die er te vervullen zijn, kun je als JCI-lid elk jaar deelnemen aan onder meer het JCI Wereld Congress 2021.

Het JCI Wereld congres word dit jaar in Johannesburg, Zuid-Afrika, gehouden van 16-20 november 2021.Het thema is Ignite Compassion in Humanity.

De JCI European Conference zal dit jaar plaatsvinden van 8-11 juni 2021.

Nationale congressen

Twee keer per jaar wordt er in Nederland een College van Afgevaardigden gehouden. Een College van Afgevaardigden is de algemene ledenvergadering van JCI Nederland. Hier vergaderen de Kamerbesturen met het federatiebestuur. Deze vergaderingen vinden plaats in de maanden januari en mei. Rond een College van Afgevaardigden zijn er voor de leden vaak workshops, trainingen, bedrijfsbezoeken en soms een feest.

In de maand oktober vindt er een Nationale Conventie plaats. Dit is ook een College van Afgevaardigden, maar duurt van vrijdagavond tot zondagmiddag.