Ontwikkeling

De kernactiviteit van JCI is het stimuleren van persoonlijke groei en ontwikkeling 

Learning by doing - JCI biedt leden de mogelijkheid zich te ontwikkelen d.m.v. het organiseren van maatschappelijke projecten of het vervullen van (bestuurs)functies binnen JCI. 

Trainingsaanbod - Daarnaast biedt JCI Nederland een uitgebreid trainingsaanbod dat je als lokale kamer tegen geringe kosten kunt inkopen en waarvan je als lid dus bijna gratis van mee profiteert. De trainingen gaanover allerlei onderwerpen. Enkele voorbeelden zijn: social media, effectief communiceren, NLP en groepsdynamica. Het trainingsaanbod wordt regelmatig afgestemd op de trainingsvraag van de leden. Er worden regelmatig nieuwe trainingen ontwikkeld en er wordt permanent aandacht geschonken aan het handhaven en verhogen van de kwaliteit van de trainingen en de trainers. Landelijk zijn tientallen JCI-trainers actief, afkomstig uit verschillende Nederlandse Kamers.

Trainer worden - Ook is het mogelijk als lid zelf trainer te worden binnen JCI. Hiervoor worden nationaal en internationaal meerdaagse trainingen georganiseerd bijvoorbeeld tijdens de Europese Conferenties en de Wereldcongressen.

Dutch Academy - Op de jaarlijkse Dutch Academy worden aankomend bestuursleden en actieve JCI-leden klaargestoomd voor hun bestuursjaar. Ze leren over JCI, bestuurstechnieken en lobbyen, krijgen teamcoaching en individuele coaching. JCI Nederland werkt samen met Insights Benelux voor trainingen en persoonlijkheidsprofielen. Naast de Dutch Academy is er ook jaarlijks een European Academy.