Algemene content

 

Over JCI Amstelland

“Ambitieuze en maatschappelijk betrokken mensen zitten niet stil”

JCI Amstelland is opgericht op 30 mei 1979 en de vereniging staat in het teken van “ambitieuze en maatschappelijk betrokken mensen". Onze leden zitten niet stil en houden zich bezig met persoonlijke ontwikkeling, het opzetten van lokale acties met impact en ondernemerschap. 

JCI is een internationale vereniging met meer dan 170.000 leden in meer dan 115 landen en meer dan 5000 steden over de hele wereld. In Nederland zijn we met 2000 leden en honderd verenigingen, die ‘kamers’ worden genoemd, actief. JCI Amstelland heeft momenteel bijna 20 leden en staat open voor nieuwe enthousiaste leden, partners en sponsoren. 

De leden van JCI werken aan het ontwikkelen van hun netwerk door het organiseren van verschillende evenementen en zetten zich in voor een positieve verandering van de maatschappij door een bijdrage te leveren aan lokale projecten. Ze zien de tijd die zij in JCI investeren als tegenprestatie voor de energie die ze halen uit het actief zijn binnen JCI. Learning by doing, noemen we dat. 

De vereniging heeft als doel: 

Het bevorderen van contact tussen jonge ondernemende mensen tot 40 jaar in de regio Amstelland, welke regio wordt begrensd door de gemeenten Amstelveen, Ouder-Amstel en Uithoorn.

Het stimuleren van ontwikkeling van persoonlijke capaciteiten en vaardigheden van deze jonge mensen door trainingen en zelfwerkzaamheid, waarbij het leveren van een positieve bijdrage aan de samenleving een belangrijk element vormt.

Subcategorieën

 • Kamer Nieuws
 • Business

  Een van de pijlers waarop de JCI zich richt, is Business. Bij JCI Amstelland houdt dit in dat wij met elkaar netwerken, ervaringen opdoen en inspirerende bedrijfsbezoeken organiseren.

  Daarnaast proberen wij als JCI Amstelland een actieve en positief rol te spelen bij bedrijven en binnen de regionale netwerken  in Amstelveen en omgeving. Dit doen wij door het organiseren van diverse activiteiten, maar ook door het aanbieden van het Wereld Handel Spel. Dit is een interactief spel waarin alle aspecten van de wereld handel aan bod komen. Dit spel kan ingezet worden als:

  • Interactieve en vooral leuke teambuildings- of personeels activiteit;
  • Methode om bijvoorbeeld uw verkoopteam te trainen;
  • Middel om samenwerkings- en cultuurproblemen bespreekbaar te maken;
  • Originele wijze om bijvoorbeeld sollicitatenten te selecteren.

  Het spel is geschikt voor teams tussen de 18 en 48 personenen en kost, omdat wij het vrijwillig begeleiden minder dan professionele spellen, activiteiten of uitjes. De helft van de opbrengst geven wij aan een goed doel naar keuze. Meer informatie? Schroom niet ons te mailen voor een vrijblijvende kennismakingsgesprek

  Dollarbill

 • Maatschappelijk

  Naast netwerken, het volgen van trainingen, bezoeken van nationale en internationale congressen en veel gezelligheid maken we ons als Kamer ieder jaar hard voor een aantal (lokale) goede doelen. Dit doen we door onze expertise in te zetten, handjes te leveren, zelf een evenement te organiseren, pr-acties op te zetten en sponsoren te werven. Junior Chamber International werkt met het Active Citizen Framework om maatschappelijke problemen aan te pakken en positieve verandering in onze eigen omgeving te creëren. Voorbeelden van projecten vind je bij ons kamernieuws.