Kamer Nieuws

Senatorschap voor Marlies Friederich

Marlies Friederich is op het jaarlijkse Kerstdiner gepind tot Senator. Een waardering die door JCI Amstelland zeer aan haar gegund is! Marlies heeft zich in de jaren van haar lidmaatschap meer dan verdienstelijk ingezet voor JCI. Ze is lokaal sterk betrokken bij JCI Amstelland, maar ook landelijk en zelfs internationaal. Vanaf 2005 is zij lid van JCI Amstelland en in de periode dat zij in Chicago woonde, was zij actief bij JCI Chicago. Bij JCI Amstelland is zij bestuurslid geweest en voorzitter van de organisatie van het landelijke congres “UitJeBol”, dat in 2013 is gehouden voor ongeveer 400 Nederlandse JCI-leden. Het organiseren zit in haar bloed en zij is dan nu ook actief als Program Director voor het WereldCongres van JCI dat in 2017 plaats vind in Nederland. Voor ongeveer 5000 JCI-leden en geïnteresseerd vanuit de hele wereld wordt een 5-daags congres in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht neergezet. Het thema WeDO2030 is gelinkt aan vier van de zeventien ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties, nl.Quality Education (nr 4), Decent Work and Economic Growth (nr 8), Reduced Inequalities (nr 10) en Climate Action (nr 17).

De toekenning van het Senatorschap kwam voor Marlies als een complete verassing, want eigenlijk stond de avond van het Kerstdiner in het teken van gezellig samen zijn. Zelfs toen haar man, kinderen en ouders binnen kwamen lopen begreep ze nog niet wat er aan de hand was. “Ik ben er echt helemaal stil van”, wat een ontzettende eer”, wist Marlies achteraf te zeggen. 

Doordat Marlies 40 jaar is geworden, mag zij helaas geen lid meer zijn van JCI. Door het senatorschap heeft zij echter een erelidmaatschap voor het leven en hoopt JCI Amstelland gevraagd en ongevraagd advies van haar te kunnen krijgen en te blijven genieten van haar enthousiasme en energie waar zij zich mee inzet. 

Pinnen Marlies 10 12 2016

Verbindingsdiner "1001 nacht"

Het Verbindingsdiner is in 2015 ontstaan als maatschappelijk project in Amstelveen. Het diner wordt bekostigd via de opbrengsten van het sportieve netwerkevenement NetZomer. De tweede editie werd georganiseerd door de Community Commissie en vond plaats op 24 september 2016 in Wijkcentrum 't Open Hof in Amstelveen. Met inwoners uit Amstelveen en Syrische vluchtelingen kookten en aten we samen en zorgden we voor een mooie avond voor de deelnemers die een mooi uitje verdienden. Het was een drukbezochte avond met ongeveer 50 gasten en jong en oud en de twee culturen wisten elkaar met handen, voeten en een mooi mix van Nederland en Engels te begrijpen. Een prachtig filmpje is gemaakt door RTV Amstelveen en kun je hier vinden! 

Verbindingsdiner

Toeren met Paardenkracht

Onze 2 nieuwste kandidaten, Marit en Vincent, organiseerden op 28 augustus Toeren met Paardenkracht! Een geweldige familietoertocht door de noordkant van het Groene Hart. Na een heerlijke toer met mooie vergezichten, kronkelende riviertjes en kleine weggetjes, was het na een uur tijd voor koffiepauze en chocolade proeven bij Paardenranche Riga in Nieuwveen.  De enthousiaste eigenaresse vertelde over haar inspiratie om deze ranche te starten en het was genieten op deze mooie locatie.Stichting Dierenlot reed mee met een echte dierenambulance en er is €300 opgehaald voor deze mooie stichting.  Een zeer geslaagd installatieproject! 

groene hart

GOEDE ZAAK! Ondernemen met Impact

Een  bijzonder geslaagd evenement voor ondernemende mensen met een sociaal hart. Op de prachtige locatie van wijngaard de Amsteltuin in Amstelveen kun je kennismaken met sociaal ondernemerschap. Jan Schake van de Amsteltuin zal een presentatie geven over de wijngaard, de dagopvang en uiteraard de wijnen. Daarna vertelt Corina Koekenbier van Dress for Success over het belang van goede kleding voor minima op weg naar werk. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje. Een rondleiding door de wijngaard en een proeverij maakten het programma compleet. Ook werd er veel kleding gedoneerd! Kortom, een zeer geslaagde avond! 

Amsteltuin

NetZomer 2016

De 6e editie van NetZomer was ook weer een groot succes. Voorafgaand aan het Beachvolleybal toernooi was er een buffet zodat iedereen met een goed gevulde maag het zand kon betreden. De 24 teams op de 6 banen van The Beach in Aalsmeer streden om de wisselbeker en prachtige prijzen. De winnaar was het team van ICON, op de tweede plaats het team van Rabobank Amstel en Vecht en op de derde plek Verhoef Infra. De lokale ondernemers, Cigo de Poshoorn, Patisserie Enzo Prenger en Hair-en Beautysalon Moments zorgden voor leuke prijzen. De winnaars van de Poedelprijs, het team van Avenade, werden getrakteerd op nog een avond oefenen in The Beach. De opbrengst van het toernooi is wederom besteed aan het "Verbindingsdiner". Bijzonder was dat er 18 vluchtelingen uit de opvanglocatie Kronenburg in Amstelveen hebben meegespeeld. 

Winnaars 1e prijs   ICON

1000kansen @ Amstelveen

Met zes deelnemers zijn we op 29 oktober gestart met het traject 1000kansen @ Amstelveen. Dit traject begeleidt jonge werkzoekenden naar een sterkere positie op de arbeidsmarkt. De eerste training was een kennismaking en ludieke netwerkavond bij de Flipovercoaches van de workshop Business Cartooning. Na de eerste zenuwen kon het inhoudelijke traject starten. Alle deelnemers hebben een individuele CV-check gekregen, een mailing over de inzet van LinkedIN tijdens het zoeken naar een baan en tijdens de tweede sessie, 12 november, zijn we aan de slag gegaan met Personal Branding. De pitches die daar voorbereid zijn mochten in de praktijk gebracht worden tijdens het Wereld Handel Spel. Tussen de spelronden door kregen de deelnemers de kans om hun pitch te oefenen bij leden van de service clubs en ondernemers uit de regio. Heel mooi om de reacties te zien! De laatste avond was 26 november en die stond in het teken van het persoonlijkheidsprofiel van Insights Benelux. Dit profiel geeft inzicht in de eigen vaardigheden en persoonlijkheidstypes en gebruikt de vier primaire kleuren om deze te illustreren. De begeleiding stopt niet na de laatste avond. De deelnemers zijn gekoppeld aan een lid van JCI Amstelland voor individuele coaching en warme contacten in ons netwerk. Drie van de zes deelnemers hebben inmiddels een nieuwe baan en voor de overigen zal dit niet lang meer duren!  

1000kansen

Verbindingsdiner bruist van gezelligheid!

Het was afgelopen zaterdag 21 november eindelijk zover! Het Verbindingsdiner! Met een kleine wijziging van de opzet, een diner-changé in plaats van een running diner op verschillende locaties, was de eerste editie helemaal uitverkocht. In Kookstudio De Pantry in de Dorpsstraat waren ruim 30 gasten gezamenlijk aan het koken, dineren en lekker aan het borrelen.

Rond 17 uur werd het al druk tijdens de voorbereidingen voor het diner, dat onder bezielende leiding van de eigenaresse van De Pantry, Yvette van den Heuvel, stond. De 'kokers en niet-kokers' spraken al veel met elkaar en het was enorm gezellig. 

Voor de eerste gang hebben David Zuilhof (JCI Amstelland) en Jeroen Brandes (Wethouder Welzijn) nog een kort woord gesproken. Het voorgerecht was heerlijk en hierna was het tijd om te rouleren. Elke gang werd zodoende gedineerd aan een andere tafel met andere tafelgenoten. Ook RTV Amstelveen en Amstelveenweb waren aanwezig en zij hebben een prachtige compilatie gemaakt, die hier te lezen en te zien is.  

Het diner werd kosteloos aangeboden door de opbrengsten uit het netwerkevenement NetZomer, dat in juni jl. is gehouden. Wij danken dan ook de deelnemers van NetZomer en  natuurlijk alle gasten van afgelopen zaterdag die dit diner tot een succes hebben gemaakt! We zijn heel blij met alle complimenten! 

2015 de pantry diner3

Wereld Handel Spel brengt service clubs en 1000kansen samen

Op 20 november jl. heeft JCI Amstelland de service clubs in de regio uitgenodigd om gezamenlijk het Wereld Handel Spel te spelen. Met 30 deelnemers werd een mooi netwerkevenement neergezet. Tijdens 3 spelronden moesten verschillende teams met elkaar samenwerken, beslissingen nemen onder tijdsdruk, inzicht krijgen in de wereldhandel en leren onderhandelen. Creativiteit en gezelligheid stonden voorop!

Tussen de 3 spelronden hebben de deelnemers van 1000kansen een pitch gehouden, die ze geoefend hebben in de workshop Personal Branding op 12 november. 1000kansen is een project waarbij werkzoekende hogeropgeleide jongeren via 4 workshops klaar worden gestoomd voor een sterkere positie op de arbeidsmarkt.

De combinatie van deelnemers vanuit de lokale service clubs en jonge enthousiastelingen werkte aanstekelijk en de borrel na afloop was ook erg geslaagd.

whs

Workshop Business Cartooning drukbezocht

Op 29 oktober heeft JCI Amstelland een evenement neergezet waarbij netwerken, de kracht van tekenen en gezelligheid centraal stonden. De ruim 40 aanwezigen kwamen vanuit heel Nederland om de Workshop Business Cartooning bij te wonen. De serre van de Kegel in Amstelveen was goed gevuld toen de "Flipovercoaches" de avond begonnen.

In veel vergaderingen wordt alleen een saaie PowerPoint presentatie gehouden en zitten mensen daarna vaak nog met een heleboel vragen. Het uitleggen met alleen woorden is dan niet altijd de makkelijkste oplossing.  Met de workshop Buisness Cartooning willen Hans-Jan Rijbering en Max Kloosterman mensen ertoe zetten sneller naar die zwarte stift en dat white board te grijpen. Door middel van simpele tekeningen kan een ingewikkeld vraagstuk ineens helder worden. Met diverse oefeningen en voorbeelden werden de deelnemers enthousiast gemaakt om in de toekomst te gaan tekenen tijdens vergaderingen en presentaties.  Doordat men tijdens de oefeningen ookover zichzelf moest tekenen, werd het meteen een goede manier om onderling te netwerken. Aan het eind van de avond werd er nog afgesloten met een ouderwets spelletje "pictionary", waarbij de geleerde eigenschappen meteen gebruikt konden worden. Na de workshop was er nog een borrel en kon iedereen de Flipovercoaches nog vragen stellen. Voor iedereen die meer wil weten over tekenen op het werk ga naar www.flipovercoach.nl 

 

workshop

Verbindingsdiner verplaatst

Zoals u mogelijk in de media hebt kunnen lezen dreigde het Verbindingsdiner even niet door te gaan vanwege onvoldoende animo. Goed nieuws, het verbindingsdiner gaat door!

Als organisatie staan we nog steeds achter de doelstelling van het diner en willen we het initiatief zeker doorzetten, alleen in iets aangepaste vorm en helaas (mede daardoor) ook op een andere datum. In deze mail informeren we jullie over het hoe en waarom.

Andere datum – 21 november
Het verbindingsdiner zal plaatsvinden op 21 november v.a. 17.30 uur i.p.v. de eerder gecommuniceerde 19 september. Een iets andere vorm – roulerend dineren op 1 locatie. In plaats van een diner op verschillende locaties gaan we dineren op één locatie, namelijk: De Pantry, Dorpsstraat 51 in Amstelveen. Om toch de verbinding te leggen met iedereen gaan we zogenoemd ‘roulerend dineren’. Elke gang aan een andere tafel in een andere samenstelling.

De spelregels en voorwaarden blijven dezelfde
Het diner wordt uiteraard nog steeds kosteloos aangeboden door JCI Amstelland. Aanmelden kan via deze link.

Lustrum editie NetZomer meer dan geslaagd

Lustrum editie
Afgelopen 11 juni jongstleden was het weer zover. Het jaarlijkse JCI Amstelland NetZomer beachvolleybal toernooi werd in The Beach in Aalsmeer gespeeld. Vanwege de 5e editie werd het dit jaar grootser aangepakt dan ooit.

Maar liefst 22 teams streden om de felbegeerde wisselbeker. Het ging er gezellig en fanatiek aan toe. Er kon natuurlijk maar een team met deze bokaal naar huis.

De winnaar
Na een zinderende finale wist uit eindelijk Sportbedrijf Amstelveen de eindoverwinning tegen ICON 1 te behalen. Door deze grotere aanpak van de lustrumeditie is er maar liefst 2000 euro opgehaald. Dit bedrag zal JCI besteden om een "verbindingsdiner" te organiseren in een wijk in Amstelveen. Meer hierover volgt snel op deze website.

 

 

JCI Voleybal 159 

Avondvierdaagse

Na de oproep voor vrijwilligers in september 2014 heeft JCI Amstelland de Avondvierdaagse in Amstelveen in haar armen gesloten. Met een leuk team hebben we van 2 tot en met 5 juni een stempelpost bemand. Ook de Rotaract heeft een stempelpost bemand. Veel blijde gezichten van de groepen kinderen en volwassenen die de 5, 10 of 15 kilometer parcours aan het wandelen zijn. Het was prachtig loopweer, een mooie route en op vrijdag was de mooie afsluiting bij Korfbalvereniging KVA aan de Startbaan. Een mooi lokaal evenement ondersteunt door lokale jonge service clubs!