Internationaal

De naam Junior Chamber Internationel (JCI) zegt het al. JCI is een internationale vereniging met circa 200.000 leden verdeeld over zes continenten en ruim 100 landen. Bekende internationale oud-leden zijn bijvoorbeeld J.F. Kennedy, Kofi Annan, Jacques Chirac, George Bush sr., Richard Nixon, Prins Albert van Monaco, Al Gore en Bill Clinton. De organisatie is niet politiek of religieus gebonden. JCI heeft als non-gouvernementele organisatie de hoogste adviesstatus bij de Verenigde Naties. JCI is door Henri Giessenbier in 1915 opgericht in St. Louis, Missouri, USA. 

JCI biedt volop kansen voor mensen die verder kijken dan de Nederlandse grens. Los van de diverse netwerkmogelijkheden en internationale functies die er te vervullen zijn, kun je als JCI-lid elk jaar deelnemen aan:

Het JCI Wereld Congres wordt in november gehouden; 2016 Quebec, Canada

In 2017 zal het Wereld Congres in NEDERLAND plaatsvinden van 6 tm 10 november 2017! 

De link met meer informatie over het Wereld Congres in Nederland vind je hier!

Het JCI European Congres wordt in mei/juni gehouden; 2016 Tampere, Finland  / 2017 Basel, Switzerland

In Nederland wordt in oktober het Nationaal Congres gehouden;  2016 's-Gravenhage 

Ook wordt in januari en in mei nog een Congres van Afgevaardigden (CVA) georganiseerd. De eer is iedere keer aan een andere kamer in Nederland. Op deze congressen komen de vier pijlers tezamen, leden van over de hele wereld kunnen trainingen en workshops volgen, samen nadenken en praten over maatschappelijke ontwikkelingen, luisteren naar inspirerende sprekers, bedrijfsbezoeken afleggen en 's avonds lekker dansen op de dansvloer of gewoon gezellig samen aan de bar ervaringen uitwisselen.

De JCI horizon houdt dus niet op bij de Nederlandse grens. JCI is daarmee de internationale netwerkvereniging voor jonge ondernemende professionals.